RESTRUCT  Top Stories!

Οκτ 2018: Ολοκλήρωση κατασκευής ανοικτού στίβου με συνθετικό τάπητα (ταρτάν) στο Δημοτικό Στάδιο Σέρβιων από τη RESTRUCT

Μαϊ 2018: Διαμόρφωση καταστήματος SUGARFREE στο αεροδρόμιο Μακεδονία SKG από τη RESTRUCT

Μαρ 2018: Διαμόρφωση καταστήματος SUGARFREE στο εμπορικό κέντρο Mega Outlet από τη RESTRUCT

 Φεβ 2017: Ενεργειακή αναβάθμιση με "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον Ι" από τη RESTRUCT

Νοε 2016: Αποκατάσταση όψεων & στεγάνωση σε πολυκατοικία στην Καλαμαριά, από τη RESTRUCT

Ιουλ 2016: Παγκάκι Σημύδας 2016 από τη RESTRUCT

Ιουν 2016: Διαμόρφωση Φροντιστήριου Μ.Ε. ΚΥΚΛΟΣ στη Κ. Τούμπα, από τη RESTRUCT

Απρ 2016: Αποκατάσταση και βαφή βαγονιού & ράμπας πρόσβασης, από τη RESTRUCT

Ιαν 2016: Αποκατάσταση μόνωσης & εξωτερικώνόψεων Κτιρίου Ηλεκτρονικής στο Α.Τ.Ε.Ι.Θ. από τη RESTRUCT

Νοε 2015: Αποκατάσταση στατικότητας πλάκας ακαλύπτου, από τη RESTRUCT

Μάϊ 2015: Ενεργειακή αναβάθμιση με το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ' Οίκον στα Πέυκα από τη RESTRUCT

Ιουλ 2014: Το τηλεοπτικό spot της RESTRUCT στα μεγάλα κανάλια! (OTE sponsored)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Ιουν 2014: Επίβλεψη (ακόμα πιο) Νέου καταστήματος Η&Μ στο Mediterranean Cosmos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Απρ 2014: Επίβλεψη Νέου καταστήματος Η&Μ Τσιμισκή & Κομνηνών στη Θεσσαλονίκη!

Παγκάκι Σημύδας 2016 by RESTRUCT

Καταχώρηση 2016/12/30

...και επειδή η δουλειά του πολιτικού μηχανικού συνήθως είναι ιδιαίτερα απαιτητική, κουραστική και δύσκολη, αλλά και πολλές φορές βαρετή, υπάρχουν μικρές μόνο ευκαιρίες όπου σου επιτρέπεται η άμεση δημιουργία.

Στα πλαίσια μελέτης-κατασκευής του νέου φροντιστηρίου Μ.Ε. ΚΥΚΛΟΣ μου δόθηκε η ευκαιρία της σύνθεσης-κατασκευής ενός παγκακίου από ξύλο σημύδας, κατασκευή που εγκαταστάθηκε στην υποδοχή του εν λόγω φροντιστηρίου.

 

ΠΑΓΚΑΚΙ ΣΗΜΥΔΑΣ 2016 by RESTRUCT

 

Το φροντιστήριο Μ.Ε. ΚΥΚΛΟΣ (Απόλλονως 9-11, Κ. Τούμπα) διαθέτει άμεση πρόσβαση σε εμπορικό δρόμο και εντυπωσιακό χώρο υποδοχής με ανεμπόδιστη θέα μέσω μεγάλων γυάλινων επιφανειών. Στο χώρο υποδοχής τοποθετήθηκαν πολύχρωμα κυβικά καθίσματα, το γραφείο της γραμματείας και ...ένας καναπές από μασίφ ξύλο σημύδας, ένα "παγκάκι" όπως θα λέγαμε για χώρο εκπαίδευσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΕΛΕΤΗ

Απλές, λιτές γραμμές, άνετες καμπύλες, ικανό πάχος ξύλου σε συνδυασμό με διάκενο τέτοιο που να μην ενοχλεί το κάθισμα, μάζεμα του προβόλου ώστε να μοιάζει ότι αιωρείται, προσκέφαλο για άνεση, παιχνίδι με το φως με έντονο μπλε και κίτρινο φωτισμό LED, παιχνίδι με την αφαίρεση κυκλικών διατομών και μια απομείωση των διατομών στην αριστερή του πλευρά ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ανάκλιντρο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που συνθέτουν το Παγκάκι Σημύδας 2016

Το παγκάκι από κατακόρυφα τοποθετημένα κόντρα πλακέ σημύδας αποτελεί μια πρακτική και καλαίσθητη επιλογή αντί ενός συμβατικού παγκακίου με χρήση οριζόντια τοποθετημένων ξύλων. Ακολουθεί επακριβώς το καμπύλο χώρισμα και δένει τόσο με το γραφείο της γραμματείας όσο και με τις βιβλιοθήκες για τα οποία χρησιμοποιήθηκε το ίδιο κόντρα πλακέ σημύδας. Ο σχεδιασμός απαιτεί την κρυφή στήριξη κατακόρυφων διατομών, ώστε τελικά οι ξύλινες διατομές να είναι οι μόνες που διακρίνονται από τον χρήστη. Επιτρέπει το άνετο κάθισμα 4-6 ατόμων έχοντας συνολικό μήκος περί τα 3,00 m.

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε κόντρα πλακέ πάχους 24 mm από ξύλο ρώσικης σημύδας. Τα ξεχωριστά κομμάτια κόπηκαν σε μηχάνημα CNC και εγκαταστάθηκαν απολύτως κατακόρυφα πάνω σε καμπύλο τοίχο γυψοσανίδας ακτίνας περί τα 4,00 m, σε σταθερές αποστάσεις μεταξύ τους και σε διάταξη όχι παράλληλη αλλά ακτινωτή σε σχέση με το κέντρο του κύκλου. Το παγκάκι έχει κρυφά σημεία στήριξης τόσο στην γυψοκατασκευή, όσο και στο δάπεδο ώστε να είναι τόσο γερό όσο απαιτείται σε χώρο εκπαίδευσης που δραστηριοποιούνται έφηβοι. Το κενό μεταξύ των κατακόρυφων τομών είναι τέτοιο ώστε να μην γίνεται ενοχλητικό, παρά άνετο στο κάθισμα, αποτελώντας πρόκληση σε κάθε επισκέπτη η δοκιμή της άνεσής του!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΙΣΜΟΣ LED

Σε ειδικά διαμορφωμένες εγκοπές στα σημεία που το κόντρα πλακέ σημύδας ακουμπά τον τοίχο, έχουν τοποθετηθεί προσεχτικά 2 ταινίες LED, μπλε και κίτρινου χρώματος, οι οποία λειτουργούν ανεξάρτητα και δίνουν ένα ιδιαίτερο στοιχείο φωτισμού στην όλη σύνθεση.

Επιπλέον, σε κάθε κατακόρυφη διατομή κόντρα πλακέ σημύδας, έχει αφαιρεθεί προσεχτικά κυκλική διατομή ικανής διαμέτρου ώστε σε συνδυασμό με τις ταινίες LED δημιουργείται ένα πολύ ιδιαίτερο οπτικό εφέ, μια αέναη επανάληψη του logo του φροντιστηρίου ΚΥΚΛΟΣ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BACKSTAGE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΓΚΑΚΙ ΣΗΜΥΔΑΣ 2016 by RESTRUCT