RESTRUCT  Top Stories!

Δεκ 2020: Ανακαίνιση καταστήματος Sugarfree στη Γλυφάδα

Νοέ 2020: Εργασίες συντήρησης σε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη

Οκτ 2020: Ανακαίνιση γραφείου - Διαμόρφωση Ιατρείου στη Θεσ/νίκη

Αυγ 2020: Ε.Κ.Ο. ΙΙ - Εξωτερική θερμομόνωση όψεων διαμερίσματος

Οκτ 2019: Ε.Κ.Ο. ΙΙ - Στεγάνωση & θερμομόνωση δώματος διαμερίσματος

Οκτ 2018: Ολοκλήρωση κατασκευής ανοικτού στίβου με συνθετικό τάπητα (ταρτάν) στο Δημοτ. Στάδιο Σέρβιων

Μαϊ 2018: Διαμόρφωση καταστήματος Sugarfree στο αερ/μιο Μακεδονία SKG

Μαρ 2018: Διαμόρφωση καταστ/τος Sugarfree στο Εμπ. κέντρο MegaOutlet

 Φεβ 2017: Ενεργειακή αναβάθμιση με "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον Ι"

Νοε 2016: Αποκατάσταση όψεων & στεγάνωση σε πολ/κία στην Καλαμαριά

Ιουλ 2016: Παγκάκι Σημύδας 2016

Ιουν 2016: Διαμόρφωση Φροντιστηρίου Μ.Ε. ΚΥΚΛΟΣ στη Κ. Τούμπα

Απρ 2016: Αποκατάσταση και βαφή βαγονιού & ράμπας πρόσβασης

Ιαν 2016: Αποκατάσταση μόνωσης & εξωτερικών όψεων Κτιρ. Ηλεκτρονικής στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσ/νίκης

Νοε 2015: Αποκατάσταση στατικότητας πλάκας ακαλύπτου

Μάϊ 2015: Ενεργειακή αναβάθμιση με το Ε.Κ.Ο. στα Πεύκα

Ιουλ 2014: Το spot της Restruct στα μεγάλα κανάλια! (OTE sponsored)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ιουν 2014: Επίβλεψη (ακόμα πιο) Νέου καταστήματος Η&Μ στο Med. Cosmos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απρ 2014: Επίβλεψη Νέου καταστ/τος Η&Μ Τσιμισκή & Κομνηνών στη Θεσσαλονίκη!

Εξοικονόμηση κατ' Οίκον II - Β' Φάση

 

 

Η Β' φάση του ανανεωμένου προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον II», που αποτελεί συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020 που χρηματοδοτεί παρεμβάσεις με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στο οικιακό κτιριακό τομέα, τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και κατά συνέπεια του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών, με ιδιαίτερη μέριμνα για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ξεκινά τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Με την εφαρμογή του προγράμματος Ε.Κ.Ο. ΙΙ επέρχεται εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση κόστους χρήσης και αύξηση της αξίας του ακινήτου

 

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα, τα οποία διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλον νομιμοποιητικό έγγραφο. Η επιχορήγηση μπορεί να ανέλθει μέχρι τις 25.000 € για οικιακή ενεργειακή αναβάθμιση, απ’ τα οποία (ανάλογα με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια) επιδοτούνται μέχρι και 70% του κεφαλαίου, και επιπλέον τόκοι δανείου, κόστος ενεργειακών επιθεωρήσεων και συμβούλου έργου.

 

Επιλέξιμη κατοικία είναι εφόσον:

 • Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία (από ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή ή από δωρεάν παραχώρηση)Ενεργειακή απόδοσηΕνεργειακή απόδοση
 • Υφίσταται νόμιμα, δεν είναι αυθαίρετη ή έχει τακτοποιημένες αυθαιρεσίες
 • Έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης της Πρώτης Ενεργειακής Επιθεώρησης (Α’ Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ

Μπορούν να συμμετέχουν φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν το δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας και πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια.

Οι διαθέσιμοι πόροι από το Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020 ανέρχονται σε περίπου 250 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών κεφαλαίων, αναμένεται να ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στη Β' φάση του "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ" ξεκινά στις 12 Ιουλίου 2019.

Για να μπορεί να ενταχθεί ένα ακίνητο στο Ε.Κ.Ο. ΙΙ, καλό θα είναι να προετοιμαστεί ο φάκελος τουλάχιστον 1 εβδομάδα νωρίτερα, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα θα κλειδώσει αμέσως μόλις συμπληρώθούν τα κεφάλαια του προγράμματος.

 

 Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης

 • Τοποθέτηση εξωτερικής (ή εσωτερικής) θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος E.K.O. ΙΙ ΕπεμβάσειςE.K.O. ΙΙ Επεμβάσειςτου κτιρίου ή/και δώματος - στέγης - pilotis  
 • Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων με ενεργειακά θερμομονωτικά κουφώματα PVC ή αλουμινίου και ρολών - παντζουριών
 • Τοποθέτηση συστημάτων σκίασης ή/και τεντών  
 • Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης με τοποθέτηση λέβητα φυσικού αερίου, πετρελαίου,  τζακολέβητα, pellet, αντλία θερμότητας
 • Αναβάθμιση συστήματος ψύξης με τοποθέτηση κλιματιστικών συστημάτων (Split, οροφής κλπ.)
 • Αναβάθμιση συστήματος παροχής Ζεστού Νερού Χρήσης με τοποθέτηση ηλιοθερμικών συστημάτων και επιπλέον boiler, αυτοματισμών 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατηγορίες οφελούμενων & ποσοστά επιχορήγησης

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει πλέον 7 κατηγορίες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Από τον παραπάνω πίνακα γίνεται σαφές ότι οι νέες κατηγορίες προστίθενται βάση των κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων των ωφελούμενων. Προτεραιότητα δίνεται στην ένταξη οικογενειών με παιδιά (5% για κάθε ανήλικο μέλος-έως και 2 παιδιά) και νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα. Η 7η κατηγορία αν και δεν μπορεί να λάβει επιχορήγηση, δύναται να επωφεληθεί από το πρόγραμμα μέσω της λήψης άτοκου δανείου.
 • Η μεγάλη τομή που εισάγει το νέο «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», είναι η αποσύνδεση της υποχρέωσης λήψης δανείου από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Συνεπώς η λήψη δανείου από κάποιο τραπεζικό ίδρυμα δεν είναι υποχρεωτική.
 • Ο προϋπολογισμός της κάθε αίτησης δεν θα υπερβαίνει τα 25.000 € ή τα 250€/m2 .
 • Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση ένταξης τους στο πρόγραμμα, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας και της ειδικής πλατφόρμας του προγράμματος, όπου και θα ελέγχουν αν τηρούν τα παραπάνω κριτήρια. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και η ηλεκτρονική αίτηση, θα επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Με την απλούστευση της διαδικασίας της αίτησης, διευκολύνονται οι πολίτες, καθώς και μειώνεται σημαντικά η γραφειοκρατία.
 • Ακόμη, μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέγουν αν θα ζητήσουν χορήγηση δανείου ή όχι. Στη συνέχεια, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό στον οποίο θα απευθυνθούν, χωρίς να χρειάζεται η φυσική τους παρουσία, ο οποίος στη συνέχεια θα εξετάζει την πιστοληπτική τους ικανότητα.
 • Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης από Ενεργειακό Επιθεωρητή, ο οποίος και θα εκδίδει το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. Στη συνέχεια, οι παρεμβάσεις θα επιλέγονται σύμφωνα με τα ευρήματα/αποτελέσματα της επιθεώρησης, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας και τη μέγιστη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών.
 • Μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων, θα διεξάγεται δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση, ώστε να ελέγχεται κατά πόσο έχουν επιτευχθεί οι στόχοι που είχαν τεθεί, και κατά συνέπεια η αντίστοιχη επιχορήγηση.
 • Πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος του Ενεργειακού Επιθεωρητή καλύπτεται από το Πρόγραμμα, εφόσον βέβαια η αίτηση έχει λάβει την απαιτούμενη έγκριση.

 

Ανώτατα όρια δαπανών ανά κατηγορία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιλέξιμες Παρεμβάσεις

Όπως σημειώνει ο οδηγός, ο ενεργειακός επιθεωρητής διενεργεί, μετά από πρόσκληση του ενδιαφερόμενου, την 1η ενεργειακή επιθεώρηση στην κατοικία, εκδίδει το αντίστοιχο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) και συμπληρώνει την πρόταση παρεμβάσεων στο έντυπο του Παραρτήματος IΙΙ.

Από την πρόταση των επιλέξιμων παρεμβάσεων και δαπανών θα προκύψει και ο προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με τις επιλέξιμες παρεμβάσεις που συμπεριλαμβάνονται στους αντίστοιχους πίνακες του οδηγού. Οι παραπάνω παρεμβάσεις θα πρέπει να:

 • ικανοποιούν τις ελάχιστες απαιτήσεις του Κ.Ε.Ν.Α.Κ.
 • επιτυγχάνουν εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας μεγαλύτερης από το 40% της κατανάλωσης (kWh/m2) του κτηρίου αναφοράς για τις κατηγορίες 1 και 2 του πίνακα
 • επιτυγχάνουν εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας μεγαλύτερης από το 70% της κατανάλωσης (kWh/m2) του κτηρίου αναφοράς για τις υπόλοιπες κατηγορίες

 

 

"Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ" με τη Restruct!"Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ" με τη Restruct!

 

 Ένταξη στο "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ" με τη Restruct

 
 • Ενημέρωση διαδικασίας, απαιτήσεων & χρονοδιαγραμμάτων
 • Διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων, έκδοση Π.Ε.Α., συμπλήρωση πρότασης παρεμβάσεων & ηλεκτρονική υποβολή αίτησης
 • Υλοποίηση ενεργειακών παρεμβάσεων, έκδοση 2ου Π.Ε.Α. & ολοκλήρωση προγράμματος
 • Καλέστε μας στο 2311-211570 για ενημέρωση και άμεση προετοιμασία φακέλου για ένταξη στις 12 Ιουλίου 2019

 

 

 


 

Υ.Π.Ε.Κ.Α. "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ"Υ.Π.Ε.Κ.Α. "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ"      

 

Για σύνδεση με τη σελίδα του Υ.Π.Ε.Κ.Α. σχετικά με το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ" & τη λήψη του Οδηγού Εφαρμογής, κάντε click στην εικόνα αριστερά.

 

Υ.Π.Ε.Κ.Α. "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον"Υ.Π.Ε.Κ.Α. "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον"

 

 

 Για σύνδεση με τη σελίδα του Υ.Π.Ε.Κ.Α. σχετικά με το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον", κάντε click στην εικόνα αριστερά.

 

 

Εξοικονόμηση κατ' Οίκον